Λέβητας βιομάζας (ελαιοπυρήνας, πελλέτα, ξύλο, κουκούτσι ελιάς / ροδακίνου, ξυλώδες περίβλημα καρυδιού / αμυγδάλου / φυστικιού κλπ) για οικιακή ή επαγγελματική χρήση (κάλυψη θερμαντικών αναγκών θερμοκηπίων, ελαιοτριβείων κλπ). Παρέχει επίσης τη δυνατότητα, με κατάλληλες τροποποιήσεις, της χρήσης πετρελαίου ή αερίου ως καυσίμου.

Ο λέβητας ΕΚΕΜ bio πληροί όλες τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς όπως ορίζονται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ303-5), ενώ είναι σύμφωνος με τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας. Σε συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ασφαλείας, είναι εξοπλισμένος με σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης.

Είναι κατασκευασμένος από υψηλής ποιότητας πυρίμαχο χάλυβα (πάχους 4 και 6 mm), ενώ τα μεταλλικά καλύμματα (πάχους 1,5 mm) είναι βαμμένα με ηλεκτροστατική βαφή για μέγιστη προστασία έναντι της φθοράς. Παράλληλα, η ισχυρή θερμομόνωσή του από ορυκτοβάμβακα με φιλμ αλουμινίου (πάχους 3 cm) ελαχιστοποιεί τις απώλειες λόγω ακτινοβολίας.

Χάρη στο σχεδιασμό του με 6 διαδρομές καυσαερίων, 2 διαφράγματα κατεύθυνσης – 3 καθυστερητές ροής και ένα μηχανικό διάφραγμα (dumper) στην καμινάδα, επιτυγχάνεται πολύ υψηλός βαθμός απόδοσης (έως και 93%).

Ο πυρηνοκαυστήρας διαθέτει σύστημα αυτόματης ανάφλεξης, με ειδική ηλεκτρική αντίσταση τύπου πούρου. Η εστία καύσης είναι κατασκευασμένη από χυτοσίδηρο, ενώ το μέγεθός της, καθώς και το πλήθος των οπών και η διάταξή τους, εγγυώνται άριστη καύση του στερεού καυσίμου.

Ο λέβητας ΕΚΕΜ bio είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η κατά το μέγιστο δυνατόν απλοποίηση των διαδικασιών εγκατάστασης, χρήσης, καθαρισμού και συντήρησής του.

Συγκεκριμένα, φέρει πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση η οποία διευκολύνει την ηλεκτρολογική σύνδεσή του ενώ παράλληλα πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές των ηλεκτρικών συσκευών – μηχανημάτων.

Διαθέτει σύγχρονο ηλεκτρονικό – ψηφιακό πίνακα, με οθόνη υγρών κρυστάλλων, για πλήρη παραμετροποίηση και έλεγχο της λειτουργίας του, ανάλογα με το καύσιμο που επιλέγεται κάθε φορά.

Είναι εξοπλισμένος με χοάνη αποθήκευσης στερεού καυσίμου χωρητικότητας 340 lt, για μεγάλη αυτονομία πλήρωσης. Για μεγαλύτερη διευκόλυνση του χρήστη κατά τη διαδικασία πλήρωσης, έχει τοποθετηθεί στο καπάκι της χοάνης, ανάρτηση για τη σταθεροποίησή του όσο παραμένει ανοικτό.

Το συρτάρι της τέφρας, εκτός της μεγάλης χωρητικότητάς του (21 lt / 44 lt), είναι τοποθετημένο σε θέση η οποία καθιστά εύκολη την απόσπασή του από το σώμα του λέβητα και τον καθαρισμό του. Επιπλέον, ο λέβητας συνοδεύεται από 2 ειδικά εξαρτήματα καθαρισμού.

Ο λέβητας ΕΚΕΜ bio διατίθεται σε δύο τύπους:

ΕΚΕΜ bio 100

ΕΚΕΜ bio 60